Čiščenje steklenih površin in oken

Čiščenje oken je verjetno najbolj nepriljubljeno hišno opravilo. A kot pri vseh hišnih opravilih tudi pri čiščenju oken velja, da se tej nalogi ne moremo izogniti. Ne samo, da se moških drži mnenje, da je čiščenje oken žensko opravilo, pogosto se lahko tudi zgodi, da po večurnem delu nismo zadovoljni z rezultati.

Poskrbite, da bodo vaša okna bleščeče čista in brez lis!

Kadar čistimo okna, si ne prizadevamo le, da bi bila bleščeče čista, ampak predvsem tudi brez lis. Nasvetov, kako se lotiti tega gospodinjskega opravila, je malo morje, vendar za večino na koncu ugotovimo, da niso ravno koristni. V sončnih dneh naj bi po čiščenju na oknih ostajale lise, oblačni dnevi pa naj bi pomagali do oken brez lis. To je morda vse res, a le toliko časa, dokler naslednji dan ne posije sonce in na sicer čistih oknih brez sledi lahko znova opazimo nadležne lise. Po zaslugi industrije čistil je na trgu veliko čistilnih sredstev, ki po navedbah proizvajalcev omogočajo enostavno čiščenje oken brez lis. Žal pa so ta čistilna sredstva le draga in le delno izpolnjujejo pričakovanja. V večini primerov lahko na nekaterih delih oken še vedno opazimo lise.

Čiščenje oken zato ni brez razloga tako nepriljubljeno opravilo. Z našo ponudbo čistilnikov na suho paro vam lahko pomagamo rešiti to težavo. Celo moške lahko motiviramo, da se bodo lotili čiščenja oken. Uporaba čistilnika je preprosta, rezultat pa je jasno viden.

Čiščenje oken s parnim čistilnikom

Pri čiščenju oken se lise pojavijo zaradi čistilnih sredstev. Pri čiščenju s paro je drugače, saj ta ne vsebuje vodnega kamna niti čistilnih sredstev, zato lahko z njo globinsko očistite okna in druge steklene površine, po čiščenju pa na njih ne bodo ostale kapljice. Če želite kakovostno očistiti površine, morate preprosto odstraniti umazanijo s pomočjo sulice in jih nato obrisati s krpo iz mikrovlaken. Seveda lahko uporabite tudi trikotno krtačo z napeto krpo iz mikrovlaken ali pa poseben čistilnik oken in posebno krpo za okna.

In že lahko hitro in enostavno pričarate ne le bleščeče čista okna, ampak tudi okna brez lis. Čiščenje oken bo kmalu potekalo hitreje, postalo pa bo tudi prijetnejše. Izkoristite prednosti, ki jih pri čiščenju oken in drugih steklenih površin nudi naš parni čistilnik. V razdelku Primeri uporabe lahko preberete tudi, katere druge površine lahko očistite z našimi parnimi čistilniki.

Nauči se več!

Na dodatke

Aplikacijski video

Čistoča za celotno življenje!